Gevulde aardappel
Voor dit gerecht moet je proberen van zo groot mogelijke aardappels te gebruiken.
Ingrediënten:
Eén aardappel per persoon
250 g roomboter
2 teentjes knoflook (geperst)
2 el peterselie (fijngehakt)
1 el bieslook, verse (fijngehakt)
peper
Bereidingswijze:
Voor de vulling:
Rasp de sjalot, pers de knoflook. Hak de peterselie en de bieslook fijn.
Meng de zachte boter met de sjalot, knoflook en tuinkruiden. Roer tot een gladde massa.
De aardappels:
Was de aardappels goed af en kook ze in de schil.
Prik er af en toe in met een vork om te zien of ze zacht zijn. Breng ze over naar een ovenschaal met wat olie, snij ze in twee en laat nog even verder garen in de oven.
Je moet toch rekenen dat dit geheel ongeveer een half uurtje in beslag neemt, dit is natuurlijk afhankelijk van de grote van de aardappel.
Als de aardappels gaar zijn haal je ze uit de oven en maak je er met een lepeltje een kuiltje in.
Nu enkel nog de vulling in het kuiltje doen en heet opdienen!