Ik heb het waarschijnlijk al eens eerder geschreven maar de Griekse keuken is écht één van mijn favoriete keukens. Neem nu deze Griekse balletjes… Overheerlijk gewoon en helemaal niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten Griekse balletjes:

 

Balletjes:

500g gehakt
1 eierdooier
1 kleine ui
1 theelepel oregano
1/2 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel kaneel
1 eetlepel tomatenketchup
3 eetlepels paneermeel
2 teentjes knoflook
4 takjes verse peterselie
2 takjes verse munt
2 eetlepels bloem
3 eetlepels olijfolie
zout en peper

rijst:

2 koppen rijst
500 gram tomaten (verse tomaten kan, maar uit blik geeft een vollere smaak)
7 deciliter bouillon
1 fijngehakte ui
pezo

 

Bereidingswijze:

 

Griekse rijst:

De uien pellen en in fijne stukjes hakken. De gepelde tomaten uit blik in stukjes hakken. Bij verse tomaten, eerst even wellen in heet water, dan laat het schilletje makkelijk los. In stukjes snijden. Uien bakken in boter. Voeg de tomaten toe. 10 minuten laten sudderen. Bouillon erbij en op smaak maken met peper en zout. Laten koken en de rijst erbij doen. Goed roeren tegen het aanbakken. Op een laag vuurtje laten koken tot de bouillon weg is.

 

Bereidingswijze Griekse balletjes:

Pel de ui en snij fijn. Pel de knoflook en pers uit. Meng in een grote kom.

Voeg het gehakt, de dooier, de oregano, het paprikapoeder, de kaneel, ketchup, paneermeel, zout en peper toe aan de kom en meng door elkaar.

Snij de munt en de peterselie fijn. Meng door het gehaktmengsel.

Strooi de bloem op een bord.

Maak 16 balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem. Leg ze dan op een bord.

Verhit de olie in een bakpan en bak de balletjes ongeveer 10 minuten of totdat ze bruin en gaar zijn.

 

Serveer de balletjes met de rijst en wat sla of munt

 

Griekse Balletjes Griekse balletjes

Heb je deze zelf al gemaakt? Laat even weten in de commentaren wat je er van vind!