Griekse koekjes voor Pasen of Kerstmis

 

Ingrediënten:

225g boter, zacht
150 gr suiker
1 ei
1/2 theelepel vanille-extract
1/2 theelepel amandelextract
275g bloem
1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 C. Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier.
Klop in een middelgrote kom de boter, suiker en ei tot een glad geheel. Roer de vanille en amandelextract erdoor. Meng de bloem erdoor om een deeg te vormen. Aan het eind zul je dit met de hand moeten kneden.

Neem ongeveer een theelepel deeg per keer en rol er ‘wandelstokken’ van. Leg de koekjes 2 tot 5 cm van elkaar af op de ingevette bakplaat. Smeer in met losgeklopt ei.

Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze lichtbruin en stevig zijn.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: