Hamrolletjes met risotto
Risotto is een rijstgerecht uit Italie.
De rijst wordt in een bouillon gekookt en tijdens het koken worden er andere ingrediënten bij gedaan. Je kan er eigenlijk zowat alles indoen: champignons, pompoen, zeevruchten, ui, enz. Meestal wordt ook een scheutje witte wijn gebruikt.
In het recept hieronder wordt de risotto als een hamrolletje geserveerd. Dit is gewoon een leuke manier van opdienen. Het kan dus ook gewoon zonder de ham.
Ingrediënten:
8 plakken ham
olijfolie
1 ui
1 teentje look
200g risotto rijst
500ml kippenbouillon
1 blikje tomatenblokjes
100g gemalen kaas (parmezaan)
Bereidingswijze:
Snipper de ui en de look en laat ze in de olijfolie wat aanstoven.
Doe hierbij de rijst en roer tot de korrels glanzend zijn. Verwarm ondertussen de bouillon en voeg deze geleidelijk aan toe. Ondertussen steeds roeren en het vocht zachtjes laten opnemen. (15 a 20 minuten)
Roer naar het einde toe de tomatenblokjes er door en laat al roerend warm worden.
Als de rijst beetgaar is moet je het geheel nog kruiden met peper en zout en mag je de gemalen kaas er door roeren.
Verdeel de risotto nu over de plakken ham en maak er stevige rolletjes van.
Smakelijk!