Hoe maak je kaassaus?
Men zegt wel eens dat saus maken een kunst op zich is.
Ik ben het daar min of meer mee eens. Een verfijnde saus maakt je gerecht meestal nog beter.
Er zijn ook sauzen die gemakkelijk te maken zijn en die iedereen moet kunnen maken. Klassiekers zeg maar.
Dit recept voor kaas saus is er zo één. Het is eigenlijk zeer eenvoudig maar je moet het weten.
Ingrediënten:
50 gram boter
30 gram bloem
halve liter melk
50 gram gemalen kaas
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingswijze:
Laat de boter smelten. Doe geleidelijk aan de bloem erdoor. Constant roeren met een garde.
Als alle bloem erdoor is moet je een klonterige materie hebben. Laat dit heel kort aanbakken en doe dan geleideljk aan de melk erbij. Ook nu weer constant roeren met je garde.
Doe nootmuskaat, peper en zout er bij.
Als alles goed kookt doe je geleidelijk aan de kaas er bij. Ook nu weer roeren tot alles gemengd is tot een mooie gladde saus.