Iberostar Creta Marine – Kindvriendelijk hotel!

Iberostar Creta Marine is een leuk hotel in Kreta in het dorpje Panormo. Het hotel ligt een eindje van de luchthaven in Heraklion  maar als je boekt via een touroperator wordt je met de bus tot in het hotel gevoerd. In Kreta heb je maar een paar grote banen en die lopen allemaal langs de kust. Alle hotels, ook Creta Marine, liggen dus vlakbij de kust. De kustlijn van Kreta is rotsachtig dus je kan niet zomaar even ergens op het strand gaan liggen. Creta Marine heeft een prive strandje dus in het hotel zelf kan het wel.

iberostar creta marine

De dichtsbijzijnde stad is Rethymnon en daar kan je gemakkelijk met de bus naar toe. (Er stopt een bus vlak voor het hotel.) Wij zijn twee keer naar de markt geweest in Rethymnon en dat is een aanrader. Als je naar Panormo wil gaan kan je gebruik maken van een treintje dat om de zoveel tijd heen en weer gaat. Panormo is een klein, gezellig dorpje waar je een paar restaurants hebt en ook enkele cafeetjes waar je rustig een ouzo kan drinken.

Mocht je een auto huren dan zou ik aanraden om eens tot in Chania te rijden, dat ligt op 85 kilometer van het hotel en dat is een grote stad waar veel te zien is.

Iberostar Creta Marine voor kinderen

Het hotel zelf is een groot park waar je zowel appartementen in het hoofdgebouw hebt als villa’s in het park zelf. Heel het terrein is prachtig aangelegd met heel veel planten dus als je graag wandelt ga je zeker aan je trekken komen.

iberostar creta marine

Ik heb horen zeggen dat Iberostar hotels bekend staan om hun goede keuken en dat is in dit hotel zeker en vast waar! Elke avond is er een ander thema buffet met echt een zeer uitgebreide keuze! Voor de kinderen is er een apart buffet dus ook zij komen niks te kort.

thema-buffet-iberostar-creta-marine

Ook qua animatie is er meer dan voldoende te doen. Er loopt een animatie team rond dat zowel de volwassenen als de kinderen heel de dag door bezig houdt. Wij hebben o.a. meegedaan aan het boogschieten, zwembadspelletjes, vogelpik, petanque, enz. ’s Avonds hebben we ook een BBQ met party op het strand gedaan! Heel leuk!

Waar we echter de meeste tijd hebben doorgebracht is aan het kleine zwembadje. Daar zat altijd heel weinig volk en was echt ideaal voor kleine kinderen. Het is een klein rond zwembadje vlakbij de miniclub waar de ouders rustig kunnen relaxen op een ligbedje terwijl de kinderen in het zwembad zitten. Naast het zwembad is ook nog een kleine speeltuin.

iberostar-creta-marine iberostar-creta-marine-prive-zwembad

Voor de grote kinderen heb je uiteraard het grote zwembad, het ‘sportbad’ waar ze elke dag waterpolo spelen en het strand. Ergens tussen de villa’s is er nog een ander middengroot zwembad dat vooral gebruikt wordt door de mensen die in de villa’s logeren.

Voor de rest: er is een disco, een bar in het zwembad en een ouzo-bar helemaal bovenaan het park waar je een prachtig zicht hebt op de zee.

strand-iberostar-creta-marine zonsondergang-iberostar-creta-marine

 

Ik kan nog veel meer vertellen maar ik zal het zo samenvatten: Iberostar Creta Marine is een topper om met kinderen op vakantie te gaan!

Ben je zelf al geweest in dit hotel? Laat ons weten wat je er van vond!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: