Kabeljauwhaasje met spinazie en puree

 

Wie denkt dat een kabeljauwhaasje met spinazie niks voor kinderen is moet onderstaand recept eens lezen.

Als je het goed genoeg inpakt lusten de kleine bengels (bijna) alles!

 

Ingrediënten:

500 gr bladspinazie
500 gr kabeljauwhaasjes (verse dikke stukken)
125 gr spekblokjes
4 porties aardappelpuree
klontje boter
1 teentje look
peper en zout

Bereidingswijze:

Maak je puree vooraf klaar.

Neem een antikleefpan en smelt een klontje boter. Kruid de stukken vis met peper en zout. Bak dikke stukken kabeljauw kort aan langs beide zijden ( 1 minuut aan beide kanten)

Zet een ander potje op het vuur en doe er een klontje boter in. Doe een fijngesneden teentje look en spekblokjes in de pot, laat aanstoven en voeg de spinazie toe en roer dit door. Kruiden met peper en zout.

Vul de ovenschotel en start met een laagje spinazie, dan kabeljauw en dan puree Strooi bovenop een beetje paneermeel. Bak gedurende 15 minuten in een oven van 180 graden.

 

Kabeljauw, spinazie en puree

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: