Kabeljauwhaasje met spinazie en puree
Wie denkt dat een kabeljauwhaasje met spinazie niks voor kinderen is moet onderstaand recept eens lezen.
Als je het goed genoeg inpakt lusten de kleine bengels (bijna) alles!
Ingrediënten:
500 gr bladspinazie
500 gr kabeljauwhaasjes (verse dikke stukken)
125 gr spekblokjes
4 porties aardappelpuree
klontje boter
1 teentje look
peper en zout
Bereidingswijze:
Maak je puree vooraf klaar.
Neem een antikleefpan en smelt een klontje boter. Kruid de stukken vis met peper en zout. Bak dikke stukken kabeljauw kort aan langs beide zijden ( 1 minuut aan beide kanten)
Zet een ander potje op het vuur en doe er een klontje boter in. Doe een fijngesneden teentje look en spekblokjes in de pot, laat aanstoven en voeg de spinazie toe en roer dit door. Kruiden met peper en zout.
Vul de ovenschotel en start met een laagje spinazie, dan kabeljauw en dan puree Strooi bovenop een beetje paneermeel. Bak gedurende 15 minuten in een oven van 180 graden.