In de keuken werken met de tablet

Jullie weten het, ik ben constant op zoek naar manieren om de kinderen mee in de keuken te betrekken en nu heb ik weer iets gevonden: blijkbaar kan je je keuken apparaten bedienen met de tablet of de smartphone. (zie ook deze blog van Keukenmaxx)

Eigenlijk ben ik niet verbaasd dat men dit nu ook heeft uitgevonden. Het is al langer een trend om vanalles op afstand via het internet te laten bedienen. Denk maar aan je verlichting of verwarming die je al langer kan aansteken als je nog op je werk bent of als je op weg naar huis bent.

In de blog waar ik het idee tegenkwam spreekt men van Siemens Home Connect maar als ik op dezelfde site ga kijken naar de keukenapparatuur van Siemens zie ik niet speciaal apparaten staan van deze Home Connect. Waarschijnlijk zal je in de winkel zelf wel één en ander kunnen testen.

Soit, op de website van Home Connect staat er wel vanalles over en ook op Youtube staat er wel één en ander:

In bovenstaand filmpje laten ze zien dat je de oven kan aanzetten vanop afstand, dat je een bericht kan krijgen wanneer de was klaar is enz. Een hele leuke vind ik ook dat je vanop afstand kan zien wat je nog allemaal in de koelkast hebt liggen. Vraag me af hoe dat werkt… zitten er dan cameraatjes in je koelkast of zo?

Je kan blijkbaar een demo app downloaden waarmee je de functies allemaal al eens kan testen zonder dat je de toestellen in huis hebt. Ga ik één van de dagen wel eens doen!

In ieder geval, ik zie het zo al voor mij… Als ik vandaag vraag om de afwasmachine of de oven aan te zetten hebben mijn kinderen meestal geen tijd maar als ze het vanaf nu met een tablet of een smartphone kunnen doen dan gaan ze nog ruzie maken over wie het vandaag mag doen!

 

Heb jij deze toestellen in huis? Laat ons even weten in de commentaren wat jouw ervaringen er mee zijn!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: