Kip met zoetzure saus
Ingrediënten voor kip met zoetzure saus:
2 à 3 kipfilets
Rijst
peper en zout
Saus:
1 ui
1 gele paprika
1 groene paprika
1 blik ananasschijven
tomatenketchup (200 ml)
blikje tomatenpuree
4 el wittewijnazijn
2 el maizena
suiker (1 tot 4 eetlepels)
zonnebloemolie
Hoe maak je kip in zoetzure saus:
Snipper de uien en snij de paprika’s in blokjes.
Giet het sap van de ananas in een bekertje en snij de schijven in 4.
Maak olie warm in een pan en roerbak de ui, de paprika en op het einde ook de ananas. Als alles lichtjes aangebakken is haal je de pan van het vuur.
In een ander potje meng je nu de ketchup, het sap van de ananas, ene deel van de tomatenpuree en de azijn. Breng het al roerend aan de kook.
Meng in een andere pan het ananassap, de ketchup, wat tomatenpuree, azijn en de gemalen peper.
Meng ondertussen in een glas de maizena met wat koud water en giet dit mengsel bij de kokende saus. Goed blijven roeren tot alles gebonden is.
Hier mag je het mengsel van paprika, ui en ananas door roeren.
Breng op smaak met peper en zout. Je kan de smaak nog aanpassen met wat suiker of wat extra tomatenpuree.
Snij de kipfilets in reepjes. Kruiden met peper en zout.
Zet ondertussen water op om de rijst te koken.
Verhit wat olie in een pan en roerbak de kipreepjes (ondertussen rijst koken)
Als alles klaar is kan je de de kippenreepjes onder de saus doen en mengen met de rijst.