Les Demeures du Ventoux – Vakantiepark

Vakantiepark Les Demeures du Ventoux ligt in de Provence, een tiental kilometer van de Mont Ventoux. Wie de Provence een beetje kent zal het met mij eens zijn dat dit echt een prachtige streek is! Je hebt tientallen kleine dorpjes om te bezoeken en overal heb je Provencaalse marktjes waar je vanalles uit de regio kan kopen.

Het vakantiepark ligt in Aubignan. Persoonlijk vind ik Aubignan nu niet echt een gezellig dorp in vergelijking met vele andere in de buurt maar kom, je verblijft in het vakantiepark en niet in centrum Aubignan.

Les Demeures dus Ventoux ligt net buiten het centrum en de enige keren dat je in Aubignan moet zijn is om eens naar de krantenwinkel of de supermarkt te gaan.

Vakantiepark Les Demeures du Ventoux

Het park zelf is volledig afgesloten met een omheining en je hebt een code nodig om buiten te geraken. Zo kan er geen ongewenst volk binnen maar ook de kleintjes kunnen niet zomaar buiten. Best handig dus.

Aan de inkom heb je een kleine receptie waar je je kan aanmelden en aan de receptie is er ook gratis wifi. ’s Avonds en overdag hangen er dus wel wat mensen rond die receptie voor die wifi. Ik geloof dat je in de bungalows zelf ook wifi kan krijgen maar dat heb ik niet getest.

Naast de receptie is een zeer grote parking (binnen de omheining). Het park is autovrij dus enkel bij aankomst mag je met de auto tot aan je bungalow om alles uit te laden. Er lopen tussen de huisjes door wel straatjes maar je ziet dat die niet gemaakt zijn om veel verkeer door te laten. De bungalows liggen trouwens ook allemaal naast elkaar en over elkaar en de terassen zijn aan de voorkant. Gelukkig maar dat er geen auto’s rijden!

De huisjes in Les Demeures du Ventoux zijn niet supergroot maar wel zeer netjes en vrij praktisch. Je kan ze huren in verschillende groottes en wij hadden één voor zes personen. Zes personen wil zeggen dat je boven twee slaapkamers hebt en dat er beneden nog een zetelbed is. Ook met vier personen zou ik aanraden om toch het huis van zes te nemen. Niet omdat het allemaal heel klein is maar eerder om geen gedoe te hebben elke dag met het zetelbed opvouwen en terug opzetten.

Beneden heb je verder nog een open keukentje, een tv, een apart toilet en een terras met meubilair.

Les-demeures-du-ventoux1

Het is allemaal vrij basis maar wel goed onderhouden en proper en dat is voor mij het belangrijkste. Ik weet niet waarom juist maar ik had altijd het gevoel dat je op een soort camping zat maar dan niet met tenten maar met bungalows. Waarschijnlijk doordat je vanop je terras altijd je geburen kan zien. Er heerst een soort gezellige drukte zo.

Ontspanning

In het park heb je ook een zwembad met plaats om te zonnen. Het is zeker geen klein zwembad maar er zijn geen glijbanen of jaccuzi, enz. Toen wij er waren had je hier en daar wel de typische handdoek-leggers maar we hebben elke keer plaats gehad dus het valt eigenlijk goed mee.

Les-demeures-du-ventoux6

Naast het zwembad heb je een groot springkasteel en een fitness ruimte. Aan de andere kant van het zwembad is nog een soort polyvalente zaal waar je videogames, biljart en tafelvoetbal kan spelen. Je kan er ook pannekoeken en ijsjes bestellen.

Wie graag met de fiets de omgeving wil verkennen kan ook een mountainbike huren op het park.

Helemaal achteraan het park is ook een speeltuin en een hindernis parcour.

Naast de sportieve zaken organiseren ze 2x per week ook ’s avonds iets voor de gasten. Er was een avondmarkt waarop je allemaal producten uit de streek kon kopen en de week erna was er een wijnboer waarvan je wijnen kon proeven en kopen.

Elke dag kan je ook deelnemen aan activiteiten buiten het park. Wij zijn gaan kajakken en gaan wandelen in een canyon. Echt een aanrader!

Eten en drinken

Op het domein is geen winkel maar ’s morgens staat er wel een dame met brood aan de polyvalente zaal.

Net buiten het terrein staat er dagelijks een wagen waar je pizza kan bestellen en op de parking staat ook een paar keer per week een foodtruck waar je paella, gebraden kip, pita, enz. kan krijgen. In Vidauban zelf heb je een paar restaurants die prijselijk zijn en in de ruime omgeving heb je echt vanalles om te gaan eten. Er zijn ook verschillende supermarkten in de buurt dus daar kan je je inkopen gaan doen.

Er is één ding waar je rekening mee moet houden: Je mag NIET barbecuen! Vind ik persoonlijk één van de enige minpunten aan dit park. (Een elektrische BBQ mag wel maar dat is toch niet echt hetzelfde.)

Voor mama’s en papa’s die graag wijn drinken is deze regio ook bijzonder geschikt. Er zijn tientallen wijnboeren in de streek en op het domein staat er dus ook één op woensdag.

Conclusie

Mooi en vrij recent vakantiepark waar de kinderen vrij kunnen rondlopen. Het zwembad is groot genoeg maar er zijn geen glijbanen. De huizen zijn basis maar netjes. Als je er geen probleem mee hebt dat je op je terras een beetje open en bloot zit is dit een zeer leuk park voor zowel ouders als kinderen. De prijs is ook een meevaller want in volle hoogseizoen heb ik voor twee weken in een huis voor zes personen ongeveer 1700 euro betaald.

Boeken kan via Booking.com of via Trivago.be

Les-demeures-du-ventoux5 Les-demeures-du-ventoux2 Les-demeures-du-ventoux3 Les-demeures-du-ventoux4 Les demeures du ventoux
Wij hebben deze reis toen geboekt met Sunjets.be en waren heel tevreden!

Ben je hier zelf ook al geweest? Laat even weten in de commentaren wat jullie er van vonden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: