Een maaltijdbox met kinderen

maaltijdboxMaaltijdboxen zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten, zo zijn er ook maaltijdboxen voor kinderen, niet zo zeer alleen voor kinderen maar maaltijdboxen die rekening houden met gezinnen met kinderen de zogeheten familieboxen.

Deze familieboxen zijn in principe hetzelfde als de standaard maaltijdbox, een gemak, verse producten met gezonde recepten bij je thuis bezorgd volgens een wekelijks abonnement, gemak dient de mens! Voordat ik verder ga over de familiebox wil ik je iets meer vertellen over het concept maaltijdboxen en wat het precies is.

Het concept maaltijdbox.

Maaltijdboxen zijn sinds 2014 razend populair aan het worden, dit komt het meeste door het bedrijf HelloFresh dat deze markt vooral in Nederland heeft opengebroken, hierdoor zijn vele anderen het zelfde concept gaan voeren en is er een heuse concurrentie strijd aan de gang.

Het concept is simpel, verse producten, samen met gezonde recepten die worden bedacht door voedings-experts elke week volgens een abonnement bij je thuis bezorgd. Je hoeft niet na te denken over wat je gaat eten, welke boodschappen je hiervoor moet doen en hoe je dit gaat bereiden, alles wordt voor je geregeld, het enige wat jij nog moet doen is deze gerechten bereiden wat vervolgens kinderspel is want ze worden allemaal zo ingericht dat je elk gerecht in +/- 30 minuten op tafel kunt zetten.

De producten zijn erg groen, seizoens-gebonden komen vaak direct van de boer en worden met veel liefde geproduceerd, het tegenovergestelde van de producten die je vaak in de supermarkt tegenkomt. Op deze manier kunnen we thuis genieten van gezonde producten die in de juiste hoeveelheden bij je worden bezorgd, zo voorkom je ook nog eens verspilling.

De familiebox.

Bij de familiebox variant wordt er extra gedacht aan de gezinnen, dus 3 of meer personen en worden de gerechten aangepast op de wensen en de gezondheid van kinderen. Dit kan erg handig zijn wanneer je kinderen hebt die over het algemeen lastige eters zijn, wanneer je kids alles eten dan kun je uiteraard ook gewoon gebruik maken van de standaard maaltijdboxen.

In deze speciale familieboxen wordt er ook minder tot geen zout gebruikt, vind je er geen erg kruidige gerechten in en zijn de recepten vaak leuk voor kids maar ook om samen met je kids te bereiden, denk hierbij aan zelf pizza’s maken bijvoorbeeld.

Welke familieboxen zijn er?

Er zijn een aantal maaltijdbox bezorgers actief op de markt met name in Nederland, zoals het Duitse bedrijf HelloFresh die wereldwijd boxen verkoopt maar dus ook in Nederland en maaltijdboxen in Belgie bezorgd. HelloFresh heeft dus een speciale Familybox in het assortiment opgenomen om hiermee in te spelen op de wensen van gezinnen met kinderen.

Naast HelloFresh heb je nog het Nederlandse Mathijs Maaltijdbox die een familiebox bezorgd, in deze box vind je leuke recepten die kinderen lekker vinden. Mocht je deze box willen bestellen dan kun je hier ook nog eens een hele leuke  Mathijs Maaltijdbox korting van € 15,- vinden.

De 3e speler in dit rijtje die een familiebox heeft is wederom een Duits bedrijf dat wereldwijd maaltijdboxen bezorgt, Marley Spoon, Marley Spoon heeft als leuke eigenschap dat je zelf elke week uit 7 nieuwe recepten kunt kiezen. Dit maakt het uitkiezen van lekkere gerechten voor jezelf en de kids nog makkelijker.

De prijzen van deze boxen liggen voor 4 personen en 3 gerechten allemaal rond de € 59,-. De gerechten in deze boxen houden niet alleen rekening met het eetpatroon van kinderen maar zijn ook leuk om samen met je kroost te koken, koken met kids 2.0 zou ik het noemen, samen met je kinderen koken uit een maaltijdbox.

 

Alvast veel kook plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: