Macaroni met kaas en hesp

 

Ingrediënten:

100gr boter Macaroni met kaas en hesp
100gr bloem
1l melk, naargelang de dikte van de saus nog 2dl bijvoegen
2dl room
375gr macaroni
12 schellen gekookte ham
200gr geraspte kaas Nootmuskaat
Peper & zout
Sap van 1 citroen

Bereidingswijze:

– Maak een bechamelsaus: smelt de boter en voeg de bloem toe
– Laat de bloem een beetje aanbakken (ongeveer 5min)
– Neem de pot van het vuur alvorens er de melk rustig, beetje bij beetje, aan toe te voegen
– Roer ondertussen goed met de garde om klonters te vermijden
– Zet de saus terug op het vuur en laat opkoken

– Terwijl je de saus maakt, kook je reeds de macaroni volgens de instructies op de verpakking
– Als de macaroni gaar is, afgieten en ruim spoelen onder koud water

– Dan gaan we verder met de saus: bijkruiden met peper, zout en nootmuskaat
– De saus smeuïg maken met room en eventueel wat extra melk
– Voeg de geraspte kaas toe en werk af met het sap van de citroen
– Als laatste de stukjes ham toevoegen en het geheel goed doorroeren

– De macaroni heropwarmen in de saus en goed doorroeren
– Giet alles in de ovenschotel en doe er wat geraspte kaas over
– Zet gedurende 10min in de oven onder de grill

 


Maak je zelf op een andere manier dit recept? Laat het weten in de comments hieronder of in het forum.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: