Macaroni met kaas en hesp
Ingrediënten:
100gr boter
100gr bloem
1l melk, naargelang de dikte van de saus nog 2dl bijvoegen
2dl room
375gr macaroni
12 schellen gekookte ham
200gr geraspte kaas Nootmuskaat
Peper & zout
Sap van 1 citroen
Bereidingswijze:
– Maak een bechamelsaus: smelt de boter en voeg de bloem toe
– Laat de bloem een beetje aanbakken (ongeveer 5min)
– Neem de pot van het vuur alvorens er de melk rustig, beetje bij beetje, aan toe te voegen
– Roer ondertussen goed met de garde om klonters te vermijden
– Zet de saus terug op het vuur en laat opkoken
– Terwijl je de saus maakt, kook je reeds de macaroni volgens de instructies op de verpakking
– Als de macaroni gaar is, afgieten en ruim spoelen onder koud water
– Dan gaan we verder met de saus: bijkruiden met peper, zout en nootmuskaat
– De saus smeuïg maken met room en eventueel wat extra melk
– Voeg de geraspte kaas toe en werk af met het sap van de citroen
– Als laatste de stukjes ham toevoegen en het geheel goed doorroeren
– De macaroni heropwarmen in de saus en goed doorroeren
– Giet alles in de ovenschotel en doe er wat geraspte kaas over
– Zet gedurende 10min in de oven onder de grill
Maak je zelf op een andere manier dit recept? Laat het weten in de comments hieronder of in het forum.