Mijn kinderen spelen te veel Fortnite op de Playstation, dat is een feit! Als je dit artikel leest is de kans groot dat jij dat ook vindt.

Ik gebruik in de titel het videospel Fortnite maar het kan evengoed over iets anders gaan… Fifa, Call of Duty, Minecraft… Allemaal games waar kinderen helemaal gek van zijn.

Mijn vrouw en ik werden er helemaal gek van van die Fortnite. Als het eten klaar was of als de kinderen eerst huiswerk moesten maken kregen we quasi altijd als antwoord “Neeeee, ik ben nog bezig in een potje, dat kan je zomaar niet afzetten of op pauze zetten!!!!“. Ik zeg het nog eens, wij werden er gek van!

Gelukkig heb ik nu eindelijk een effectieve manier gevonden om het op te lossen.

kinderen spelen te veel fortnite

Wat doen tegen kinderen die te veel op Fortnite zitten?

Gewoon braaf zeggen dat ze genoeg gespeeld hadden werkte bij ons absoluut niet. Integendeel, die Fortnite is een soort verslaving en als je dat wegneemt dan worden de kinderen ook helemaal gek.

Een wekker instellen werkte relatief goed maar na een tijd negeerden ze dat ook helemaal.

Tijd voor drastische maatregelen dan maar!

Van een paar collega’s hoorde ik dat zij simpelweg het internet blokkeerden voor de Playstation en voor de Nintendo Switch enz. gedurende bepaalde tijd.

Zij hadden blijkbaar na de standaard router van hun provider een extra router van het merk Linksys geplaatst en die kan je vanop je smartphone bedienen. Met één druk op de knop op je telefoon kan je onmiddelijk de verbinding verbreken van een bepaald toestel.

Dat klinkt nu heel erg allemaal maar sinds ik ook die router heb gaat het echt wel de goede kant uit! Na een paar dagen hadden ze echt wel door dat het menens was en begon hun gedrag te veranderen.

Wij als 30’ers of 40’ers hebben een bepaald idee over videogames omdat we in onze jonge tijd simpelweg niet wisten wat dat was online gamen… Ikzelf had altijd het idee dat even overdag spelen meer dan genoeg is maar daar ben ik van teruggekomen.

Nu mogen de kinderen van mij zelfs ’s avonds gamen! Uiteraard zijn daar wel voorwaarden aan gekoppeld.

Als ze thuis komen moeten ze eerst hun huiswerk maken. Achteraf vraagt mijn vrouw of ikzelf alles op en als dat allemaal in orde is dan mogen ze boven gaan gamen van ons.

Om 21u gaat het internet op die toestellen onverbiddelijk uit en dat weten ze ook. Hoe vlugger dat het huiswerk en de taken gedaan zijn, hoe meer ze kunnen spelen dus.

Voor ons is dit eigenlijk een prima oplossing. Wij als ouders geven een deel toe maar in ruil hebben we wel meer inzet van beide kinderen…

Of dit nu dé ideale oplossing is weet ik ook niet maar voor ons helpt het wel.

Ik ben benieuwd hoe jullie dit aanpakken? Laten jullie het even weten in de commentaren?

Wil je zelf zo’n router aanschaffen? Bij bv. Bol.com kan je deze routers redelijk goedkoop aanschaffen. Je moet wel goed kijken of het een router is die je met je smartphone kan bedienen.

Als je vragen hebt over de installatie of over hoe je het moet bedienen, laat ook maar weten in de commentaren.