Koken Met Kids
kindreren spelen te veel fortnite

Mijn kinderen spelen te veel Fortnite

Mijn kinderen spelen te veel Fortnite op de Playstation, dat is een feit! Als je dit artikel leest is de kans groot dat jij dat ook vindt.

Ik gebruik in de titel het videospel Fortnite maar het kan evengoed over iets anders gaan… Fifa, Call of Duty, Minecraft… Allemaal games waar kinderen helemaal gek van zijn.

Mijn vrouw en ik werden er helemaal gek van van die Fortnite. Als het eten klaar was of als de kinderen eerst huiswerk moesten maken kregen we quasi altijd als antwoord “Neeeee, ik ben nog bezig in een potje, dat kan je zomaar niet afzetten of op pauze zetten!!!!“. Ik zeg het nog eens, wij werden er gek van!

Gelukkig heb ik nu eindelijk een effectieve manier gevonden om het op te lossen.

kinderen spelen te veel fortnite

Wat doen tegen kinderen die te veel op Fortnite zitten?

Gewoon braaf zeggen dat ze genoeg gespeeld hadden werkte bij ons absoluut niet. Integendeel, die Fortnite is een soort verslaving en als je dat wegneemt dan worden de kinderen ook helemaal gek.

Een wekker instellen werkte relatief goed maar na een tijd negeerden ze dat ook helemaal.

Tijd voor drastische maatregelen dan maar!

Van een paar collega’s hoorde ik dat zij simpelweg het internet blokkeerden voor de Playstation en voor de Nintendo Switch enz. gedurende bepaalde tijd.

Zij hadden blijkbaar na de standaard router van hun provider een extra router van het merk Linksys geplaatst en die kan je vanop je smartphone bedienen. Met één druk op de knop op je telefoon kan je onmiddelijk de verbinding verbreken van een bepaald toestel.

Dat klinkt nu heel erg allemaal maar sinds ik ook die router heb gaat het echt wel de goede kant uit! Na een paar dagen hadden ze echt wel door dat het menens was en begon hun gedrag te veranderen.

Wij als 30’ers of 40’ers hebben een bepaald idee over videogames omdat we in onze jonge tijd simpelweg niet wisten wat dat was online gamen… Ikzelf had altijd het idee dat even overdag spelen meer dan genoeg is maar daar ben ik van teruggekomen.

Nu mogen de kinderen van mij zelfs ’s avonds gamen! Uiteraard zijn daar wel voorwaarden aan gekoppeld.

Als ze thuis komen moeten ze eerst hun huiswerk maken. Achteraf vraagt mijn vrouw of ikzelf alles op en als dat allemaal in orde is dan mogen ze boven gaan gamen van ons.

Om 21u gaat het internet op die toestellen onverbiddelijk uit en dat weten ze ook. Hoe vlugger dat het huiswerk en de taken gedaan zijn, hoe meer ze kunnen spelen dus.

Voor ons is dit eigenlijk een prima oplossing. Wij als ouders geven een deel toe maar in ruil hebben we wel meer inzet van beide kinderen…

Of dit nu dé ideale oplossing is weet ik ook niet maar voor ons helpt het wel.

Ik ben benieuwd hoe jullie dit aanpakken? Laten jullie het even weten in de commentaren?

Wil je zelf zo’n router aanschaffen? Bij bv. Bol.com kan je deze routers redelijk goedkoop aanschaffen. Je moet wel goed kijken of het een router is die je met je smartphone kan bedienen.

Routers bij Bol.com

(Als je vragen hebt over de installatie of over hoe je het moet bedienen, laat ook maar weten in de commentaren.)

Ik zou tot slot nog dit willen meegeven. Mocht je je zorgen maken over het online gedrag van je kinderen lees dat zeker ook dit artikel over 10 gevaarlijke apps voor tieners een keer.

 

11 reacties

  1. Waren ze ook zo van slag van de week toen Fortnite er uit lag? Mijn kinderen hebben dat niet door gehad, maar hier hebben we ook regels hoor. Ze kunnen er namelijk ook wat van dat als ik zeg, uit, dat ze nog zoveel tegenstanders hebben en het spel af willen maken. Ze mogen van half 6 tot 6 er op, net voor het eten en ze weten dat als het eten op tafel staat dat hij uit moet en gaan ze mopperen, dan morgen geen Nintendo.

    1. Goede vraag. Meestal is de ene op zijn Playstation bezig, de andere op zijn Nintendo Switch en tegelijk op een tablet dus met één druk op de knop zet je gewoon alle geselecteerde apparaten af.
      (En stiekem wou ik eigenlijk gewoon zo’n router met bijhorende app 🙂 )

  2. Goede oplossing dat de kinderen eerst huiswerk af moeten hebben en dan op de Playstation mogen! Tegenwoordig leven we in een tijd van onder andere het world wide web, sociale media en gamen. Heel veel is digitaal. Kinderen weten met tablets om te gaan, het is allemaal heel normaal. Wat ook heel normaal is dat kids lekker buitenspelen en het lijkt mij ook niet bezwaarlijk als ze een uurtje met vriendjes binnen gamen, vooral met slecht weer. Aan de andere kant begrijp ik goed dat je kinderen niet te lang wil laten gamen, maar met een compromis is niks mis mee. Tenslotte geven ouders in bijvoorbeeld restaurants, in de auto op weg naar een vakantieadres ook graag een tablet aan de kids zodat zij zich in de tussentijd kunnen vermaken…

  3. Mijn zoon speelde vroeger auto`s, nu Xbox maar mag wel alleen in het weekend of op woensdag en op vakantiedagen. Wel niet lang, ongeveer 1 2 uur ofzo dan even anders dingen doen. Als niet gamen dan youtuben. Oooh..heel anders dan ik vroeger toen ik klein was

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: