Nasi met varkensvlees
Dit receptje is een basis recept voor een luchtige nasi.
Wie dat wenst kan er gemakkelijk nog allerlei gewokte groentjes door doen.
Ingrediënten
•400 g varkensvlees
•400 g rijst
•2 eieren
•2 uien
•4 teentjes knoflook
•1 rode chilipeper (optioneel)
•2 koffielepels sambal (optioneel)
•olie
Bereidingswijze:
•Kook de rijst en hou de pot warm of gebruik een restje gekookte rijst.
•Neem de vijzel. Pel en snij de look grof, snij de chilipeper in stukjes en plet alles in de vijzel tot een pasta.
•Snij het varkensvlees in blokjes (ong. 2×2 cm).
•Verwarm de wok op een hoog vuur en giet er een scheutje olie in. Laat het vlees aanbraden en zet het opzij.
•Versnipper de uien.
•Doe terug wat olie in de wok en bak hierin de uisnippers aan, samen met de pasta van chilipeper en look. Stoof alles enkele minuten aan en voeg de sambal toe. Laat het geheel al roerend aanstoven en zet het vuur lager.
•Klop de eieren los en giet ze in het kruidige mengsel. Blijf roeren tot de eieren stollen.
•Schep de blokjes varkensvlees in de wok en meng er de gekookte rijst onder.
Smakelijk!