Omelet taart

 

Deze gepimpte omelet heet in Spanje een tortilla en je kan er echt alles in doen! Ideaal dus om restjes weg te werken of om je lievelingskost er onder te doen.

Ik heb hieronder de ingrediënten gebruikt die ik net in huis had. Andere mogelijkheden zijn spekjes, champignons, look, peterselie, paprika blokjes, salami, enz.

Als je een top combinatie hebt gevonden, zet ze dan hieronder in de commentaren.

 

Ingrediënten:

6 eieren
gemalen kaas
1 grote aardappel
1 ui
gedroogde tomaten
2 chipolatas
peper en zout

Bereidingswijze:

Neem er eerst en vooral een bakvorm bij en wrijf die in met olijfolie.

Schil de aardappel en snij die in kleine blokjes. Doe de blokjes in kokend water en laat tien minuten koken.

Snipper de ui en stoof die aan in een klontje boter.

Bak in dezelfde pan ook de chipolatas.

Snij de chipolatas in kleine stukjes en doe die in de bakvorm. Giet de aardappel blokjes af en doe die ook in de bakvorm. Doe de ui en de gedroogde tomaten er bij en roer de ingredienten even door elkaar. 

Breek de eieren in een kom en roer ze goed door elkaar. Peper en zout er bij doen en giet alles over het mengsel in de bakvorm.

Ruim veel gemalen kaas erover doen en in een oven van 180 graden zetten.

Na 20 à 25 minuten is het klaar om op te dienen.

 

Omelet taart

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: