Ovenschotel met worst en puree
Ingrediënten:
(8 porties)
8 grote aardappels, geschild en in vieren
1 eetlepel boter
125 ml melk, of naar behoefte
zout en peper naar smaak
750 gr worstjes
70 gr ui, fijngesneden
30 gr (1 1/2 eetlepel) juspoeder
250 ml water, of naar behoefte
Bereidingswijze:
1.De oven voorverwarmen op 180°C. De aardappels in een pan onder water zetten, aan de kook brengen en in ong. 20 minuten gaar koken.
2.Afgieten en met de helft van de boter en voldoende melk tot een romige puree stampen. Blijven stampen, pureren of mixen tot de puree glad is. Op smaak brengen met zout en peper.
3.In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de worstjes opwarmen. Uit de pan halen en apart zetten.
4.Resterende boter in de pan doen en op een middelhoog vuur de uien zacht bakken.
5.In een kopje juspoeder en water volgens de gebruiksaanwijzing mengen. Aan de uien toevoegen en onder constant roeren tot een dikke jus laten indikken.
6.Met de helft van de jus de bodem van de vierkante ovenschaal bedekken. De worstjes enkellaags over de jus verdelen. De resterende jus over de worstjes schenken en daar de aardappelpuree over verdelen.
7.20 minuten onbedekt in de voorverwarmde oven bakken tot de aardappelpuree gelijkmatig bruin is.