Peren pizza

 

Ingrediënten:

 

 

  • 1 kant-en-klaar pizzadeeg
  • 1 eiwit
  • 120 à 150 g mascarpone
  • 3 à 5 niet te rijpe peren
  • 2 eetlepels griessuiker
  • 0,5 theelepel kaneel
  • Een beetje bloem
  • Aluminiumfolie

 

 

Bereidingswijze:

 

 

Tip Neem het deeg uit de verpakking en laat minstens een kwartier tot een halfuurtje rusten. Lees de verdere gebruiksaanwijzing op de verpakking (baktijd…).

Wlaar? We kunnen aan de slag!Vraag aan je ‘gasten’ of ze een grote pizza willen maken of diverse kleintjes, zgn. ‘pizzette’.

1. Eerste stap
Was het fruit. Een taak voor de jongste koks en als ze klaar zijn – net als de grote ervaren koks – nog snel even nagaan of alles klaar staat wat men nodig heeft. Zet intussen ook de oven op 200°C.

2. Het garnituur.
Schil de peren als je wil, maar het hoeft niet echt.

Snij ze in kwartjes, haal het klokhuis eruit en snij de peer in schijfjes van enkele millimeter dik.

Meng het kaneelpoeder door de suiker en roer de mascarpone los. Klop intussen ook het eiwit tot sneeuw.

3. Het deeg
Rol het pizzadeeg uit op een ovenplaat. Op de plaat heb je eerst aluminiumfolie gelegd en daarover wat bloem gestrooid.

4. Afwerking van de pizza
Dit moet stap voor stap gebeuren en in de goede volgorde. Smeer de pizza in met een laagje losgeklopt eiwit dan de mascarpone. Dit is leuk. ‘k Zag twee handjes, pizza’s smeren… o dat was een wonder… Verdeel daar nu de schijfjes peer over. Een mozaïek van fruit. Mmmm! De finishing touch: strooi er kunstig de kaneelsuiker over.

5. Baktijd
Zet de fruitpizza een tiental minuten in de hete oven. De baktijd kan verschillen – zie verpakking van het deeg. De pizzakorst moet knapperig zijn en onderaan lichtjes goudbruin.

6. Smullen maar!
Men kan deze pizza trouwens zowel warm, lauw als koud eten. Een heerlijk dessert of vieruurtje!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: