Ingrediënten:Gnocchi

voor 4 personen

1 groot blik tomatenblokjes
2 tenen look (geperst)
1 pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, 500 g)
1 bol mozzarella (kaas)
100 g parmezaan
4 eetlepels verse basilicum (fijngesneden)
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd

Bereidingswijze:

1. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de uisnippers en de geperste look goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel aan de kook en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de tomatensaus op laag vuur nog een tijdje pruttelen.
2. Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes en laat ze in de tomatensaus smelten. Rasp het stukje parmezaan grof.
3. Roer de helft van de basilicum door de tomatensaus. Verdeel de gnocchi over vier borden, schep de tomatensaus erop en strooi de geraspte kaas en de rest van de basilicum erover.