Recept voor een ideaal roerei

Dit receptje kan als ontbijt, middagmaal of avondeten dienen.

Ingrediënten:

2 eieren per persoon
room
peper en zout

Bereidingswijze:

Breek de eieren in een grote kom.

Verdun de eieren met melk, room of zelfs water; dit maakt de roereieren romiger/zachter. Gebruik ongeveer 1 eetlepel melk (15 ml) per ei.

Klop de eieren met een garde op tot ze goed gemengd zijn. Voeg nog geen zout toe, dit kan de eieren wat taai maken.

Verhit een pan op medium vuur en smelt een klontje boter.

Schenk het eimengsel in de pan zodra de boter begint te bubbelen. Zet het vuur meteen naar middellaag. Roer nog niet, je wilt de eieren eerst iets steviger laten worden.

Doe peper en zout over de eieren.

Gebruik een pollepel om de eieren vanaf de rand naar het midden te bewegen. Blijf je pollepel over de bodem van de pan schrapen zodat de eieren in beweging blijven terwijl ze gaar worden.

Je moet nu de bodem beginnen te zien als je met de pollepel over de bodem schraapt.

Als de eieren net niet meer vloeibaar zijn, schraap dan voorzichtig het ei naar het midden van de pan.

Zet het vuur uit, maar laat de pan op het vuur staan. De roereieren blijven nog nagaren door de warmte van de pan en de eieren zelf. Nu is het tijd om je broodjes te roosteren en borden te pakken!

Roerei

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: