Sneeuwbal koekjes

 

Deze koekjes zijn voor oorsprong Amerikaans en worden gemaakt tijdens de kerstperiode.

 

Ingrediënten:

200 g roomboter, op kamertemperatuur
50 g poedersuiker
150 g gemalen hazelnoot (of andere noten, zoals walnoten of amandelen)
snufje zout
200 g bloem
extra suiker om de koekjes in te wentelen

 

Voorbereiding:

De roomboter met poedersuiker en zout opkloppen, de bloem en gemalen noten toevoegen en snel kneden tot er een deeg ontstaat. Net als met alle koekjes, te lang kneden is niet aanbevolen, dit maakt het eindproduct taai. In folie omwikkelen en 2 uur of langer in de koelkast laten liggen.

 

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen tot 200 C, het deeg tot kleine balletjes rollen (doorsnee van 1,5-2 cm), en 10-12 minuten bakken.

Minuut of 5-10 laten staan, en terwijl ze nog heet zijn ze in poedersuiker omwentelen. 

 

Snowball koekjes

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: