Sneeuwbal koekjes
Deze koekjes zijn voor oorsprong Amerikaans en worden gemaakt tijdens de kerstperiode.
Ingrediënten:
200 g roomboter, op kamertemperatuur
50 g poedersuiker
150 g gemalen hazelnoot (of andere noten, zoals walnoten of amandelen)
snufje zout
200 g bloem
extra suiker om de koekjes in te wentelen
Voorbereiding:
De roomboter met poedersuiker en zout opkloppen, de bloem en gemalen noten toevoegen en snel kneden tot er een deeg ontstaat. Net als met alle koekjes, te lang kneden is niet aanbevolen, dit maakt het eindproduct taai. In folie omwikkelen en 2 uur of langer in de koelkast laten liggen.
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen tot 200 C, het deeg tot kleine balletjes rollen (doorsnee van 1,5-2 cm), en 10-12 minuten bakken.
Minuut of 5-10 laten staan, en terwijl ze nog heet zijn ze in poedersuiker omwentelen.