Snelle spinaziepuree met worst

 

Spinazie puree

Dit is eentje voor als je echt reuzehonger hebt of voor wanneer je weinig tijd hebt.

Dit recept klaarmaken duurt maar even lang als iets klaarmaken in de microgolf oven. Alleen is het veel lekkerder en gezonder.

Ingrediënten:

1 zakje mousseline
250 ml water
125 ml melk
1 pak verse spinazie
1 worst per persoon 
boter
peper, zout en nootmuskaat

 

Bereidingswijze:

Smelt wat boter in een pot en doe de spinazie er bij als de boter mooi pruttelt. Goed in het oog houden want spinazie is vlug klaar. Als alles gekrompen is, is het in orde.

Zet even op zij.

Laat nu in een pan boter smelten en leg je worst er in.

Laat in een andere pot  het water koken en doe alvast wat zout, peper en nootmuskaat er bij.

Als het water kookt haal je het van het vuur en doe je de koude melk er bij. Nu je zakje mousseline er bij en je puree is alvast klaaar.

De spinazie kan je nu met een stamper er door doen.

Als je worst klaar is leg je ze op een bord en je schept er de spinazie puree bij.

 

Sneller dan snel he?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: