Spaghetti Carbonara met erwtjes

 

Ingrediënten spaghetti Carbonara (met erwtjes):

spaghetti
1 fijngehakt sjalotje
2 fijngehakte teentjes knoflook
klein potje erwtjes (uitgelekt)
1 pakje spekblokjes of enkele sneden spek in blokjes gesneden
2 eieren
150 ml room 
gemalen zwarte peper
25 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
een klontje boter

 

Bereidingswijze:

 

Kook water in een grote pot en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen een klontje boter in een kleine koekenpan en bak hierin de sjalot, knoflook en het spek voor 5 tot 7 minuten goudbruin.Vlak voor het klaar is doe je ook even de erwtjes er bij zodat deze ook wat warm zijn.

Klop de eieren met de room, het grootste deel van de Parmezaanse kaas en veel gemalen zwarte peper tot alles goed gemengd is.

Giet de spaghetti af, laat uitlekken en doe opnieuw in de nog warme kookpot. Zet niet meer op het vuur en voeg er de sjalot, spek en ei mengsel aan toe. Roer om totdat de spaghetti gelijkmatig bedekt is met het ei-mengsel.

Verdeel de spaghetti carbonara in diepe borden en rasp er de rest van de parmezaanse kaas en wat zwarte peper over.

 

 Recept carbonara

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: