Spaghetti met spinazie en kaassaus
LET OP: het recept hieronder is niet voor kleine eters!
Deze vegetarische spaghetti vult zeer goed. Daar zit natuurlijk de spinazie en de kaassaus voor ergens tussen.
In dit voorbeeld heb ik klassieke spaghetti gebruikt maar je kan ook andere pasta’s gebruiken. Ook met de kazen kan je naar hartelust variëren.
Ingrediënten voor pasta met spinazie en kaassaus:
1 ui
2 teentjes look
30g boter
30g bloem
3dl melk
3 soorten kaas om door de saus te doen: boursin, oude gemalen kaas, gruyere gemalen kaas
450g spinazie
peper en zout
spaghetti
Bereidingswijze:
Snipper de ui en de look. Doe de boter in een pot en laat de ui en de look hierin fruiten.
Doe na een paar minuutjes de bloem erover en roer goed rond. Nu giet je geleidelijk aan de melk erdoor en constant roeren.
Eens de melk begint te koken doe je geleidelijk aan de kazen erdoor en je blijft roeren tot ze gesmolten zijn.
In een andere pot kan je ondertussen de spinazie aanstoven.
Als de spinazie klaar is laat je hem even uitlekken en meng je hem onder de kaassaus.
Zet de saus opzij en kook de spaghetti volgens de voorschriften op de verpakking. Giet de spaghetti af, doe hem in een bord en doe er ruim veel saus over!