Spaghetti taart
Receptje van Jamie Oliver. Dit is het originele recept dus voor de kinderen moet je misschien enkele ingrediënten schrappen…
Ingrediënten:
400 g droge spaghetti
500 ml slagroom
4 grote (liefst scharrel- of biologische) eieren
100 g geraspte rijpe cheddarkaas of extra belegen kaas
100 g gemengde kaas, zoals brie, stilton of geitenkaas, in grove blokjes
2 grote handen vol spinazie, grof gehakt
1 verse rode peper, zaad verwijderd, fijngehakt
140 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt, grof gehakt
klont boter
paar takjes verse salie, blaadjes geplukt
olijfolie
evt. groene salade, voor erbij
Bereidingswijze:
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop in een grote kom de slagroom en eieren met een flinke snuf zeezout en versgemalen zwarte peper. Voeg de geraspte kaas, 50 g gemengde kaas, de spinazie, rode peper, zongedroogde tomaat en de gekookte spaghetti toe en meng voorzichtig door elkaar.
Smelt de boter in een ovenvaste koekenpan (of een vuurvaste bakvorm) van ± 26 cm doorsnede en draai de pan zodat de hele bodem bedekt is. Schep het spaghettimengsel er voorzichtig in en schud de pan zodat het mengsel gelijkmatig verdeeld wordt. Bak 40 min. in de hete oven tot de bovenkant knapperig wordt. Neem de taart uit de oven en maak met de achterkant van een lepel wat kuiltjes in de bovenkant. Haal de salieblaadjes door een beetje olijfolie, druk een blaadje in elk kuiltje en leg er een blokje achtergehouden kaas op. Zet terug in de oven en bak nog 10-15 minuten, tot de taart weer knapperig is. Neem uit de oven, laat een paar min. afkoelen en serveer in punten met een groene salade erbij.