Gehakt taart – (Spinnentaart – Halloween)

Heerlijke gehakt taart! Ik hou ervan om hem op te dienen in partjes en er dan een lekkere tomatensaus over te doen.

Deze taart kan je ook maken voor Halloween! Je maakt een gehakttaart en in de bladerdeeg bovenaan snij je een spinnenweb. Als de taart uit de oven komt heb je een mooi effect.

Ingrediënten voor gehakt taart:gehakt taart

bladerdeeg
Ui
Prei
Tomatenblokjes
Gehakt
Teentje look
Peper en zout

 

Bereidingswijze:

Snipper de ui, snij de prei in fijne stukjes en pers de look. Stoof dit aan in een pan. Tomatenblokjes er door roeren en goed kruiden met peper en zout.

Ondertussen bak je het gehakt in de pan. Roer het gehakt (zoals je voor een spaghetti saus zou doen) tot het mooie kleine blokjes zijn.

Als het gehakt lichtjes gebakken is doe je het onder het mengsel dat je al gemaakt hebt.

 

Doe een bladerdeeg in een ronde ovenschotel en prik er een paar gaatjes in met een vork.

Nu vul je de vorm met het mengsel dat je gemaakt hebt.

Neem een andere bladerdeeg leg die bovenop het mengsel zodat de taart mooi afgesloten is.

(Voor de Halloween versie: Snij de vorm van een spinnenweb uit met een scherp mes. Wie hier handig mee is kan er nog een paar spinnetjes bij doen.)

Als je klaar bent moet de taart nog 25 minuten in een oven van 200 graden en het is klaar!

 

Ik heb deze ook al gemaakt met enkel gehakt en dat is ook lekker, dan doe je gewoon het gehakt in de bladerdeeg en zet je ze zo in de oven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: