Steak Stroganoff
Deze steak Stroganoff (of Russische Biefstuk) is een klassieker van formaat!
Het is bovendien ook een leuke manier om de kinderen vlees te laten eten. Hieronder staat de ‘normale’ bereidingswijze. Voor kleinere kinderen kan je het vlees kleiner maken in in de saus doen.
De cognac is enkel voor de smaak en de alcohol wordt er zowieso uit gekookt maar wie dat wil kan hem er ook uitlaten.
Ingrediënten:
• 2 rode paprika’s
• 4 tomaten
• 2 middelgrote uien
• 3 tenen knoflook
• 650 g steak boter
• 1 dl cognac
• 3 dl room
• peper en zout
• tabasco
• aardappelkroketten
• gemengde salade
Bereidingswijze:
• Breng water aan de kook en kook er de paprika’s 10 min. in. Haal uit de pan, laat schrikken onder koud stromend water en pel met een aardappelmes. Snij in vieren, verwijder zaad en zaadlijsten en snij de ene helft in repen, de andere in dobbelstenen.
• Dompel de tomaten 10 seconden onder in kokend water, laat schrikken onder koud stromend water en wrijf er met de handen de pel af. Snij het vruchtvlees in dobbelstenen. Snij de uien en knoflook fijn.
• Snij de steak in repen. Bak aan in boter, voeg alle groenten behalve de tomaten toe en laat bijna gaar bakken.
• Blus met cognac en voeg room toe. Laat 2 min. inkoken tot sausdikte, voeg de tomaten toe en kruid met peper, zout en eventueel tabasco. Serveer met aardappelkroketten en salade.