Stoofvlees Kids Special
Dit stoofvlees is eigenlijk een mengeling van een gewone stoofvlees en een kalfsblanquette. Vergeet niet van een pot met dikke bodem te gebruiken.
De kinderen zijn er gek op omdat er ook gehaktballetjes en champignons in zitten!
Ingrediënten:
1 kg stoofvlees
500 g gehakt
1 bakje champignons
1 grote ui
bloem
1 flesje blond bier
bakboter
Bereidingswijze:
Laat goed wat boter smelten in de pan en doe er het stoofvlees bij. Zorg dat alle blokjes mooi aangebakken zijn aan alle kanten.
Snipper ondertussen de ui en snij de champignons in schijfjes.
Als het vlees aan elke kant bruin is, haal je het uit de pan en laat het ergens op een bordje rusten tot later. Ideaal is dat er nog wat aanbaksel op de bodem van de pan zit. Dit komt de smaak ten goede.
Doe de champignons en de ui in de pan en strooi daar twee eetlepels bloem over. Roer alles goed door en laat de ui en de champignons aanstoven.
Na een tijdje doe je terug het vlees er bij en je blust alles met een flesje blond bier. Goed roeren over de bodem zodat alle aanbaksels terug los komen.
Zet een deksel op de pan en laat alles een uurtje sudderen met deksel.
Terwijl het vlees aan het sudderen is moet je nog kleine gehaktballetjes rollen. Als je graag een dikkere saus hebt mag je deze balletjes ook nog eens door de bloem rollen.
Na een uur haal je het deksel van de pot en doe je de balletjes er bij. Nu moet het vlees nog ong. 45 minuten opstaan.
Deze Stoofvlees Special serveer je met frietjes (recept voor zelfgemaakte frieten), rijst of zoals hieronder met een goed stuk stokbrood.