Super gehaktbal gids

 

Iedereen eet graag gehaktballen! Sterker nog, iedereen is gek van een goede gehaktbal!

Gelukkig is het zeer eenvoudig om een echte lekkere gehaktbal te maken. Volg gewoon onderstaande stappen en je zal zien dat iedereen wil terugkomen om jouw super ballen te eten!

Deze gids is voor het maken van het basis recept. Je kan ze ook maken met stukjes ui, peterselie, provencaalse kruiden, kaneel, enz.

 

Ingrediënten: 

1 kilo gemengd gehakt
Paneermeel
2 eieren
Peper en zout
Rundsbouillon

 

Bereidingswijze: 

Zet alle ingrediënten klaar zodat je niet meer hoeft te zoeken ééns je begonnen bent.

Kluts de eieren boven het gehakt, doe er een eerste keer peper, zout en paneermeel op en start met het gehakt te mengen. Let op: gehakt mengen doe je met één hand! Hou met je ene hand de kom vast en meng met je andere hand. Tijdens het mengen moet je nog af en toe bijkruiden dus je hebt een hand nodig die nog proper is.
Als alles goed gemengd is doe je nogmaals peper, zout en paneermeel er op. Alles verder kneden en blijven herhalen tot dat het mengsel minder kleverig is.

Pak een plank en rol daarop alle balletjes. De grootte kies je natuurlijk zelf maar ik kan je aanraden van niet te groot te gaan. Ze moeten in het midden ook helemaal gaar zijn voor je ze kan opdienen en hoe groter de bal, hoe moeilijker dat is.

Laat 2 liter rundsbouillon koken en leg daarin de gehaktballen. Door ze te koken zorg je ervoor dat het gehakt goed gaar is. Laten koken tot dat de ballen boven drijven. Haal ze uit de bouillon en laat ze uitlekken. 

Neem een pan en laat daarin een klont boter smelten. Zorg dat de pan goed heet is vooraleer je de balletjes er in legt. Vanaf er één inligt moet je dat sissend geluid horen. Regelmatig omdraaien zodat ze mooi aan alle kanten bruin zien.

 

Alle ingrediënten samen Mengen doe je met één hand

 

Perfect gerolde balletjes Als ze bovendrijven zijn ze klaar Bruin bakken in een hete pan

 

Het resultaat zijn super heerlijke gehaktballen

 

Dit recept gaat goed samen met:

Zelfgemaakte frieten

Zelfgemaakte appelmoes

Gehaktballen in tomatensaus

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: