Surprise Rolletjes
Deze Surprise Rolletjes worden heel soms ook wel eens canneloni genoemd.
Het verrassings effect zit hem natuurlijk in de vulling. Je kan deze rolletjes opvullen met nagenoeg alles… Denk aan spinazie, gehakt, fijngesneden groentjes enz.
In dit voorbeeld gebruiken we gehakt en paprika.
Ingrediënten voor Surprise Rolletjes:
1 rode paprika
1 gele paprika
1 ui
2 teentjes look
500g gehakt
olijolie
2 blikken tomatenblokjes
10 canneloni pijpjes
verse basilicum
Bereidingswijze:
Snipper de ui en snij de paprikas en de look in zeer fijne blokjes.
doe wat olijfolie in een pan en stoof hierin de ui, de paprika en de look. Doe na een paar minuten het gehakt er bij en proak alles zeer fijn. Doe dit tot het gehakt niet meer rauw is.
Neem nu de canneloni pijpjes en vul ze op met het gehakt mengsel. Leg de pîjpjes alvast in een ovenschotel.
Doe de tomatenblokjes bij de overschot van het gehakt en meng alles goed. Vermeng onder deze saus ook wat verse basilicum.
Giet de saus over de pijpjes in de ovenschotel en steek het 25 minuten in een oven van 200 graden.
Leg een paar rolletjes op een bord en dien op.
Persoonlijk eet ik dit graag met een vers afgebakken broodje en boter.