Taartje van geitenkaas en cherrytomaatjes
Dit vegetarisch taartje is geschikt als voorgerecht of als tussendoortje.
Ingrediënten
bladerdeeg
kerstomaatjes
geitenkaas
tomatentapenade
eierdooier
oregano
peper en zout
olijfolie
basilicum
Bereidingswijze:
Rol de bladerdeeg open en steek vormpjes uit van ong. 20cm diameter.
Prik met een vork in de bladerdeeg maar blijf ongeveer 1cm van de rand.
Halveer de tomaatjes en doe ze in een mengkom, doe hier peper, zout en oregano over.
Verkruimel de geitenkaas over de tomaatjes en meng alles goed onder elkaar.
Wrijf de bodem van de bladerdeeg in met wat tomatentapenade en doe het mengsel er bovenop.
Plooi de randen van de bladerdeeg wat naar binnen en strijk de randen in met de losgeklopte eierdooier.
Zet 15 a 20 minuten in een oven van 200 graden.
Voor het opdienen snipper je er nog wat verse basilicum over.