Toast met gepocheerd ei en spinazie

 

Ingrediënten:

4 verse eieren
4 dikke sneden geroosterd brood (toast)
scheutje azijn
300 gram spinazie
spek- of hamblokjes

Bereidingswijze:

Kuis de spinazie en doe er wat peper, zout en nootmuskaat over.
Gaarstoven in een pot.

Breng water aan de kook en doe er een scheutje azijn in. (Azijn zorgt ervoor dat het eiwit sneller stolt)

Ondertussen breken we elk ei in een afzonderlijk tas zonder de dooier te beschadigen.

Als het water zachtjes kookt roer je er even in met een lepel zodat er een draaikolkje ontstaat in het midden.
Laat de eieren er één voor één zachtjes in glijden en laat ze drie a vier minuten koken.

Ondertussen leg je op elk bord een toast bedekt met spinazie en spekblokjes.

Met een schuimspaan haal je de eieren uit de kookpot en leg ze bovenop de toast.

Smakelijk!

 

(op de foto hieronder heb ik de spekblokjes vervangen door ansjovis, ook heel lekker maar minder geschikt voor kids)

 Toast met gepocheerd ei en spinazie

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: