Toast met gepocheerd ei en spinazie
Ingrediënten:
4 verse eieren
4 dikke sneden geroosterd brood (toast)
scheutje azijn
300 gram spinazie
spek- of hamblokjes
Bereidingswijze:
Kuis de spinazie en doe er wat peper, zout en nootmuskaat over.
Gaarstoven in een pot.
Breng water aan de kook en doe er een scheutje azijn in. (Azijn zorgt ervoor dat het eiwit sneller stolt)
Ondertussen breken we elk ei in een afzonderlijk tas zonder de dooier te beschadigen.
Als het water zachtjes kookt roer je er even in met een lepel zodat er een draaikolkje ontstaat in het midden.
Laat de eieren er één voor één zachtjes in glijden en laat ze drie a vier minuten koken.
Ondertussen leg je op elk bord een toast bedekt met spinazie en spekblokjes.
Met een schuimspaan haal je de eieren uit de kookpot en leg ze bovenop de toast.
Smakelijk!
(op de foto hieronder heb ik de spekblokjes vervangen door ansjovis, ook heel lekker maar minder geschikt voor kids)