Uien taart
Ingrediënten:
1 vel bladerdeeg
1 kilogram uien
1 klontje boter
200 gram spekstukjes
200 ml room
2 eieren
peper en zout
gemalen kaas om te gratineren
Bereidingswijze:
1.Oven voorverwarmen op 210 °C.
2.Pel de uien en snijd ze in schijven.
3.Doe ze in een pan met boter en begin aan te stoven, kruid met wat peper en zout.
4.Als je ziet dat de uien beginnen te bruinen, voeg je de stukjes spek toe en kruid met wat extra peper en indien gewenst zout.
5.Beboter een taartvorm (of leg er boterpapier in) en druk er het vel bladerdeeg in. Prik de bodem met een vork.
6.Neem een kom en klop de eieren los in de room, voeg wat peper en zout toe en meng goed.
7.Roer door deze eier-room liaison het gebakken spek en de gestoofde uien.
8.Stort het beslag in de taartvorm en laat de uientaart 30 minuten bakken in de oven op 210 °C.