Viert moeder

 

We zijn weeral voorbij de helft van de grote vakantie en ik hoop dat iedereen tot nu toe al heeft genoten! Sommigen zullen allicht nog vol zijn van de mooie, verre reis die ze gemaakt hebben en anderen hebben thuis het mooie weer gemaakt. Uiteindelijk maakt het ook niet veel uit waar je geweest bent, het gaat er om dat je lekker hebt kunnen ontspannen met vrienden of familie.

Over familie gesproken, jullie vergeten toch niet dat het morgen Moederdag is?

Het is te zeggen, in Antwerpen is het ‘Moederkesdag’. In de rest van het land hebben ze dit feest al veel vroeger op het jaar gevierd. 

“In Antwerpen moeten ze weeral eens speciaal doen”, wordt er dan dikwijls gezegd, maar deze keer zijn de rollen eigenlijk omgedraaid. Hier vierde men ‘Moederkesdag’ al op 15 augustus voor er in de rest van ‘t land sprake van was.

Moederdag, zoals we ‘15 augustus’ nu kennen, is een feestdag die we overgenomen hebben uit Amerika en naar schatting is men pas rond 1925 begonnen met Moederdag begin mei te vieren.

In 1913 echter had een Antwerpse schepen het idee al gelanceerd, maar dan op 15 augustus. Koppigheid is uiteraard geen Antwerpse gewoonte, maar in dit geval is het niet meer dan normaal dat we voet bij stuk gehouden hebben: eerst is eerst en dus vieren we hier ‘Moederkesdag’ de 15de augustus.

Dikwijls wordt er op die dag een ontbijt op bed gebracht en krijgt onze mama een bloemetje of een cadeautje of een taartje.

Zoals jullie wel weten, doet chocolade het altijd goed dus kan je dit jaar eens opteren voor chocolade cupcakes als cadeau.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: