Vistaart
Ingrediënten voor vistaart:
3 stronken prei
2 eieren
1 potje room 250ml
2 bladerdegen
1 pak gerookte zalm
gemalen kaas
peper
Bereidingswijze van vistaart:
Snij de prei in ringetjes en stoof hem luchtig aan in een klontje boter. Laat de prei voorlopig opzij staan in de pan.
Breek de twee eieren in een kom en doe er de room bij. Voeg nog wat peper toe en roer alles goed ondereen. Giet dit mengsel nu over de prei.
Neem met de losse hand wat gemalen kaas en doe dit mee in de pan.
Neem nu de gerookte zalm en snij deze in reepjes. Ook deze reepjes doe je in de pan.
Alles goed roeren nu.
Doe de eerste bladerdeeg in een ronde bakvorm en prik met een vork wat gaatjes er in.
De tweede bladerdeeg rol je uit naast je bakvorm en daaruit snij je een ronde die evengroot is als het midden van je bakvorm. Deze deeg gaat dienen als deksel van de taart. (ook hier wat gaatjes in prikken)
Giet het mengsel in de bakvorm, goed aandrukken en de taart afsluiten met de andere bladerdeeg.
Dit geheel mag voor 30 minuten in een oven van 180 graden.