Waarop moet je letten bij de aankoop van een nieuwe keuken?

We hebben spannende weken achter de rug! We gingen een nieuwe keuken kopen dus je kan je wel voorstellen dat het drukke weken waren hier bij ons thuis.

Op voorhand hadden wij al heel wat gebrainstormd over hoe de nieuwe keuken er moest gaan uitzien en op een gegeven moment zijn we er gewoon voor gegaan. Je zou kunnen denken dat je gewoon een winkel binnenstapt en kort daarna buiten komt met je ideale keuken maar zo werkt het dus niet.

Het hele proces is toch iets ingewikkelder dus ik geef jullie hieronder 5 tips mee waarop je zeker moet letten.

Een nieuwe keuken stap voor stap

1 – Wat wil je?

Om te beginnen moet je weten wat je wil! Een keuken in een L-vorm, een keuken tegen twee wanden of zoals bij ons een mooi keukeneiland met alles er op en er aan!

keukenkiezen

2 – Vergelijken en informeren!

Eens je ongeveer weet wat je wil begint er een vrij vervelende periode… Je moet prijzen vergelijken en jezelf goed informeren. De kans dat men in een keukenwinkel jouw perfecte keuken in de toonzaal heeft staan is heel klein. Wij zijn bij verschillende keukenketens geweest om inspiratie op te doen en hebben daarna een keuze gemaakt.

Concreet wil dat zeggen dat je toch een paar weekends bezig bent om alles te bezoeken.

3 – Blijf realistisch en hou je budget in het oog

Eerlijk is eerlijk, elke winkel heeft wel goede ideeën maar je realiseert je vrij vlug dat je wat toegevingen zal moeten doen. Sommige toestellen of opties zijn echt peperduur. Je moet jezelf afvragen of het wel de moeite loont om zo’n groot bedrag uit te geven aan iets dat je misschien niet elke dag nodig hebt.

Hou er rekening mee dat er mogelijks nog extra kosten opduiken als je een nieuwe keuken wil. Misschien zijn er nog werken nodig waar je een aannemer voor nodig hebt?

4 – Ruimte!

Een ander belangrijk gegeven is ruimte! Een kookeiland is mooi maar je moet langs beide kanten nog wel genoeg ruimte hebben. Als je echt een prima keuken hebt gezien denk je misschien dat 60cm langs elke kant echt wel genoeg is om een comfortabele doorgang te hebben maar dat is dus helemaal niet zo!

Op zo’n moment heb je een verkoper nodig die weet waarover hij (of zij) het heeft. Als je echt niet genoeg ruimte hebt, is het best dat de verkoper je dit eerlijk verteld. Niemand is gebaat bij een mooie keuken waarin jij je opgesloten voelt.

5 – De juiste man of vrouw

Eigenlijk heb je geen verkoper nodig maar een echte project-planner. Iemand die rekening wil houden met je budget en je wensen en tegelijkertijd ook nog realistisch is.

Ja… Dat kan je op internet dus niet vinden… Daarvoor moet je bij de verschillende winkels langs gaan en wachten tot je de juiste man of vrouw tegenkomt.

Het kost allemaal wat tijd en moeite maar op een gegeven moment weet je exact wat je wil en kan je eindelijk in de winkel van je keuze een keuken kopen!

Inspiratie & Resultaat

Hieronder heb ik een paar foto’s gezet die kunnen dienen als inspiratiebron:

keukenchef

chef keukens foto 1

chef keukens foto 2

Onze keuken is uiteindelijk een mix van heel wat foto’s geworden. Op de foto hieronder kan je het resultaat zien.

Wat denken jullie ervan? Jullie smaak of niet? Laat gerust iets weten in de commentaren.

keuken
Ik geef ook nog vlug wat antwoorden mee op vragen die ik over mijn nieuwe keuken heb gekregen:

Ben je tevreden van de keuken?

 • Ja, natuurlijk! Het heeft wat tijd en moeite gekost maar het resultaat is perfect!

Was het duur?

 • Het was niet goedkoop, dat is zeker. Ik denk dat we echter een goede zaak hebben gedaan door te vergelijken.

Wat is het eerste dat je gemaakt hebt in je nieuwe keuken?

 • Een lekkere ovenschotel! Er zitten twee nieuwe ovens in, een stoomoven en een gewone oven. Die laatste wou ik absoluut testen dus ik heb als allereerste een lekkere Ovenschotel met pasta en ballen gemaakt!

 

8 gedachten over “Waarop moet je letten bij de aankoop van een nieuwe keuken?

 • 23 oktober 2018 om 09:05
  Permalink

  Wat handig artikel. Wij willen onze klein keukeun opknappen. Maar de meeste keukenplaatjes op Pinterest allemaal prachtig ruimte keuken.

  Wat mooi keuken heb je! Pachtig

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2018 om 09:25
  Permalink

  Wat een prachtige nieuwe keuken! Zo leuk om dat helemaal zelf samen te stellen. Onze keuken was bijna nieuw toen wij in dit huis kwamen wonen, gewoon strak en wit, maar wij houden meer van wat meer hout. Ach in een volgend huis dan maar ons eigen idee uitvoeren..

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2018 om 09:28
  Permalink

  Vooral belangrijk is om je niet gek te laten maken door sommige agressieve verkopers. Dat kan zo irritant zijn!

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2018 om 12:25
  Permalink

  Wat een mooie keuken is het geworden! Wat gaat er veel tijd zitten in het uitzoeken daarvan hè?! Wij hebben 2 jaar terug ook een nieuwe keuken gekocht.. dit jaar gaan we de zolder (laten) verbouwen, ook een hele klus.. daarna ben ik er wel echt even klaar mee. 🙂

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2018 om 15:00
  Permalink

  Ik vind een kookeiland echt prachtig! Ook super met van die bar krukken, love it!

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2018 om 15:30
  Permalink

  Wat een goede blog. Deze had ik 4 jaar geleden nodig. Mijn ouders waren toen bezig met een aankoop van een nieuwe keuken. Wat een rotklus is dat.

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2018 om 18:16
  Permalink

  Het is niet helemaal mijn smaak, ik hou wat meer van het landelijke maar het is zeker mooi in overeenstemming. En ja, die ovens… dat zou ik ook wel willen!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: