Worstenbrood met witte pens
Worstenbrood met witte pens is een lekkere variatie op het alom bekende worstendbrood met gehakt. Lust je geen gehakt of mag het nét iets specialer zijn? Dan moet je dit zeker eens proberen!
Ingrediënten voor worstenbrood met witte pens:
2 witte pensen
1 vel bladerdeeg
1 eigeel
2 sjalotjes
1 tl bruine suiker
Bereidingswijze worstenbrood met witte pens:
Zet de oven op en laat hem verwarmen op 180°.
Snipper de sjalotten en stoof ze aan in een klontje boter. Doe er na een tijdje een thee lepel bruine suiker bij en roer nog even door. Sjalot van het vuur en opzij houden.
Bak de witte pensen op een heet vuur bruin langs alle kanten. Doe dit vlug want we gaan ze enkel nog maar van buiten aanbakken.
Haal de pensen uit de pan en snij ze in twee stukken zodat ze niet te lang zijn.
Snij uit de bladerdeeg 4 rechthoeken en leg elk worstje in zo’n rechthoek. Voor je de bladerdeeg toevouwt rond de pens bestrooi je ze nog met wat sjalot.
Nu mooi dichtdoen en met een borsteltje het losgeklopt eigeel over de bovenkant van elk worstenbrood smeren.
20 minuten in de oven en opdienen met appelmoes.
(Dit is niet mijn beste foto maar kom, jullie snappen de bedoeling allicht wel.)
Ziet het er lekker uit of heeft het u gesmaakt? Geef eens een reactie op dit recept!
Dit wordt door ons erg gewaardeerd.