Deze tortilla is uiterst geschikt voor mensen die eens een dagje geen vlees willen serveren.

Het is een zeer voedzaam en vullend recept dus jullie zullen het vlees niet missen met deze vegetarische tortilla.

 

Ingrediënten:

3 aardappelen
1 wortel
2 uiten
6 eieren
peper en zout
1 tl paprikapoeder
olijfolie

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op maximale stand.

Schil de aardappelen en wortel en snij alles in kleine blokjes.

Schil de uien en snij ze grof.

Doe de aardappelen, de wortel en de ui in een ruime kom en meng alles goed ondereen.

Doe een ruime scheut olijfolie in de pan en bak de groenten al roerend een paar minuten aan.

Giet ze nu in een vergiet en laat even uitlekken en afkoelen.

Ondertussen roer je de eieren los en doe je er zout, peper en het paprikamengsel bij.

Als de groenten uitgelekt zijn kunnen ze bij het ei mengsel. Alles nog eens goed ondereen roeren.

Vet een niet al te grote ovenschaal in en doe het mengsel hierin en laat het een tiental minuten in de oven staan.

Eens alles gaar is kan je het ofwel in parten snijden en zo opdienen ofwel in zijn geheel op een bord doen.

Het handigste is dat je een bord erbovenop legt en het zo omdraait.

Smakelijk!

 

Wortel tortilla