Wortelpuree met worst
Een echte klassieker die ze zelfs de oma’s en de opa’s al aten toen ze nog klein waren!
Ingredienten voor wortelpuree met worst
Voor 4 Personen:
– 6 grote aardappelen
– 8 grote wortelen
– 1 grote ui
– 3 laurierblaadjes (gekneusd)
– water
– peper, zout en nootmuskaat
– scheutje melk
– 4 worsten
Bereidingswijze wortelpuree met worst
Schil de aardappelen en de wortelen en snij ze in grove stukken. Pel de ajuin en snipper hem fijn. Zet alles onder water in een grote pot en laat een 20 a 25 minuutjes pruttelen tot alles gaar is.
Giet het water af en voeg een scheut melk toe. Goed kruiden met peper, zout en nootmuskaat en dan alles fijnstampen met een stamper tot je een mooie puree hebt.
De worsten bak je terwijl de rest aan het koken is zodat je alles lekker warm op tafel kan zetten.
Wist je dat?
Wortelen bevatten veel beta-caroteen. Deze stof is bijzonder goed voor o.a. de ogen. Vandaar dat je soms wel eens onderstaand grapje hoort:
“Waarom zie je nooit konijnen met een bril? Omdat zij veel worteltjes eten.”