Worstenbrood zelf maken

Worstenbrood is altijd lekker maar in het bijzonder op Verloren Maandag. Dat is de maandag na Driekoningen en dan worden er overal (*) worstenbroden en appelbollen gegeten. Dit is een traditie uit het begin van de vorige eeuw. Vandaag de dag kan op je op verloren maandag bij elke bakker worstenbrood en appelbollen kopen maar worstenbrood dus ook gewoon zelf maken.

(* vooral in Antwerpen, kijk op Wikipedia voor meer info.)

Ingrediënten voor zelfgemaakt worstenbrood:

bladerdeeg
1 snee brood
1/2 dl melk
peper
zout
nootmuskaat
2 eierdooiers
1/2 kg gehakt

Zo kan je worstenbrood zelf maken: 

Snij de korst van de snede brood en week het brood in de melk.
Meng het doorweekte brood, de peper, het zout, de nootmuskaat en een eierdooier goed door het gehakt.
Vorm kleine worstjes van het gehakt.
Rol het bladerdeeg in een vierkant van een halve centimeter dikte.
Snij vierkantjes van twaalf centimeter.
Leg een worstje gehakt op elk stukje deeg.
Rol het lapje op en kleef de uiteinden van het rolletje dicht met water.
Klop een eierdooier los met enkele lepels water en bestrijk er de bovenkant van elk broodje mee.
Verwarm de oven op 200 graden en leg de broodjes er 20 minuten in.

Smakelijk!!!

 

worstenbrood zelf maken

Rol de worsten in de bladerdeeg

worstenbrood zelf maken

worstenbrood zelf maken

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: