Zelfgemaakte Pita Special met champignons
Deze pita is zeker even lekker als die van de pita-zaak en je kan hem volledig zelf maken.
Ik noem deze een pita special omdat een pita met champignons bij de pita-zaak in de buurt ook zo heet.
Uiteraard is dit maar een voorbeeld en kan je de ingrediënten combineren zoals je zelf wilt. Bij dit voorbeeld kan je ook heel gemakkelijk stukjes rode paprika of mais doen.
Wist je trouwens dat ‘pita’ de naam van het broodje is en niet van het geheel?
Post in de comments gerust je eigen perfecte combinatie!
Ingrediënten:
4 grote pita broodjes
500g pita vlees (vragen aan de slager)
1 bakje champignons
1 ui
1 tentje look
looksaus
feta
tomaat
komkommer
Bereidingswijze Pita Special:
Doe wat olie in een pan en laat het vlees op een klein vuurtje garen. Ondertussen snipper je de ui en snij je de champignons in schijfjes.
Doe de ui en de champignons in een pot en stoof ze aan samen met de geplette look.
Roer af en toe eens in het vlees zodat het niet aanbakt en zodat alle reepjes mooi kunnen garen.
Snij de tomaten in stukjes en de komkommer in schijfjes. Deze kan je al op het bord dresseren.
Steek je pitabroodjes in de toaster en maak ze warm.
Als de broodjes warm zijn snij je doormidden. Niet helemaal want de bedoeling is dat we de champignons en het vlees er in gaan doen zoals in een zakje.
Doe de ingrediënten in het broodje en doe er wat feta kaas en looksaus bij.
Smakelijk!