1 april: grappen en grollen

 

Fop BanaanZondag is het 1 april, de 91ste dag van het jaar, of dit jaar de 92ste dag want het is een schrikkeljaar. Totaal oninteressant natuurlijk want 1 april is bij ons vooral bekend om zijn aprilgrappen. 

Voor echte grapjassen valt 1 april beter niet op een zondag want de werkvloer is bij uitstek een geschikte plaats om een grap uit te halen met iemand. Misschien kan je op die dag ook je baas eens ongestraft beetnemen.

Ook op radio en tv doen ze mee met de 1 april traditie en het is dan ook voor veel mensen een sport geworden om zo vlug mogelijk het ‘valse’ nieuws te herkennen.

In het verleden heeft dit ‘valse’ nieuws al geregeld voor opschudding gezorgd. Hieronder enkele mooie voorbeelden die heel wat reacties uitlokten: 

 

In de jaren 60 zei men op de radio dat de toren van Pisa was omgevallen en in de jaren 70 gaf de Zoo van Antwerpen gratis dieren weg wegens plaatsgebrek.

Meer recent verhuisde Bart De Wever naar Wallonië, bracht BMW een pick-up uit en ging Niels Destadsbader bij KV Mechelen voetballen. Ook Google doet elk jaar mee, uitkijken dus waar men dit jaar mee afkomt.

 

Uiteindelijk is het allemaal pure onzin maar het is wel grappig meestal.

De traditie van 1 april is zeker niet nieuw, integendeel. Een zoektocht op internet leert me dat er verschillende mogelijkheden zijn om het ontstaan van de aprilvissen te verklaren maar niemand schijnt zeker te weten welke nu echt is. Het enige dat je zou kunnen zeggen is dat alle mogelijke verklaringen zich situeren in de jaren 15OO.

Een dikke 500 jaar grappen en grollen, dat kan tellen!

Ik dacht dat het dus wel heel gemakkelijk zou zijn om een geschikt receptje te vinden voor 1 april maar dat slaagt eigenlijk wat tegen.

Op Amerikaanse sites vind je heel veel ideetjes maar allemaal met veel kleurstoffen en ik zag niet direct iets ‘grappig’ er tussen staan.

Geen probleem! We houden het lekker eenvoudig met deze banaan die al gesneden is nog voor hij gepeld is.

 

Ingrediënten voor een fop banaan:

Een rijpe banaan

Een tandenstoker

 

Bereidingswijze van een fop banaan:

Prik de tandenstoker in de banaan en beweeg de tandenstoker zijdelings heen en weer tot je zeker bent dat je over heel de oppervlakte van de banaan bent geweest. 

Dit kan je eventueel herhalen op een andere plaats maar pas op, te veel gaatjes gaan ook opvallen.

In principe zal deze banaan nu in stukken uiteen vallen terwijl men hem aan het pellen is.

Have fun!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: