Eenvoudige cake

Ingrediënten:

200 gram zelfrijzend meel
200 gram boter
200 gram witte basterdsuiker
4 eieren
wat geraspte citroenschil of
wat vanillesuiker
mespuntje zout
Alles op kamertemperatuur!

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Zeef de bloem met het zout. Roer de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker of citroenschil tot room in een verwarmde kom, roer één voor één de eieren door de boter en roer er daarna, bij kleine hoeveelheden tegelijk de bloem door. Klop het deeg vooral goed luchtig op: hoe meer lucht het gebak bevat, hoe smeu-iger het wordt. Breng het over in een met boter bestreken en met paneermeel of bloem bestrooide cakevorm en bak de cake in de oven in ongeveer 90 minuten lichtbruin en gaar

Een gedachte over “Eenvoudige cake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: