Erwtensoep met korstjes

Deze erwtensoep met korstjes is een echte Vlaamse wintersoep! De soep op zich is al heel lekker maar de korstjes erbij maken het helemaal af. Wist je trouwens dat ze in Nederland niet spreken over erwtensoep maar wel over snert?

Niet alle kinderen gaan direct een gat in de lucht springen als ze erwtensoep op tafel zien staan maar misschien dat de broodkorsten hun wel over de streep kunnen trekken. Hier bij ons duurde het even maar nu eten ze helemaal hun bord leeg bij deze soep!

Ingrediënten:

100 gram boter
2 uien, gesnipperd
1 preiwit, gewassen en stukjes gesneden
1 stengel bleekselder, in stukjes gesneden
1 laurierblad
1 teentje knoflook, gehakt
300 gram erwten, goed afgespoeld onder koud water
2 liter vleesbouillon, of water met twee vleesbouillonblokjes
200 gram gerookt spek
3-4 sneden wit brood

erwtensoep met korstjes

Bereidingswijze erwtensoep met korstjes:

De boter smelten in een grote soeppot, doe de uien, het preiwit, de selder, het laurierblad en het teentje knoflook erin en laat alles een 5tal minuten stoven.

Breng op smaak met peper en zout.

De erwten toevoegen, goed omroeren en dan de bouillon toevoegen. Breng aan de kook en laat 45 minuten sudderen. De soep dan mixen en door een fijne zeef passeren (of gebruik een blender). Het gerookt spek bakken in een pan, en toevoegen aan de soep. Proef nog even op peper en zout, en voeg zonodig toe.

Voor de broodkorstjes (croutons): het brood in gelijke blokjes snijden en aanbakken in een pan met wat boter.

 

 

Vind je deze erwtensoep met korstjes lekker? Kijk dan ook eens naar deze spruitjesoep met spek.

Ik kan me voorstellen dat je zelf ook een lekker recept hebt voor deze soep. Laat het aub even weten in de commentaren hieronder. Je mag een link naar je website posten of gewoon het recept kopiëren in de commentaren.

Het wordt sowieso heel erg gewaardeerd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: