Franse Tartiflette
Typisch wordt dit receptje gemaakt met Reblochon kaas. Een Franse kaas uit de Haute-Savoie, een gebied in de Alpen.
Als je deze kaas niet direct kan vinden kan je dit recept ook maken met andere kaas.
Ingrediënten:
300 tot 400 gram reblochon kaas
1 kg vastkokende aardappelen
2 flinke eetlepel room
1 grote ui
200 gram blokjes spek
150 mililiter witte wijn
peper en zout
boter
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen, laat ze afkoelen en snijd ze dan in hele dunne plakjes. Snipper de ui in de boter. De stukjes spek mag je ook even kort aanbakken. Leg in een ovenschaal een laag aardappels, een laag ui en spek, enz.
Meng de room door de wijn en schenk deze er overheen. Snijd de kaas in plakken en leg deze bovenop de schotel.
Verwarm de oven vóór op 200 graden en bak het gerecht zolang tot de kaas gesmolten is.
Als je hem dan nog enkele minuten onder de grill zet krijg je een mooi korstje.