Fricandon op de BBQ

 

Dit is een perfect voorbeeld van hoe je met de traditionele keuken toch creatief kan zijn.

De basis is een klassieke fricandon maar in plaats van in de oven wordt hij op de BBQ gelegd.

 

Ingrediënten:

 

1 kg gemengd gehakt (runds-varken)
1 kleine ui
1 ei (eiwit en eidooier)
paneelmeel (chappelure)
peper
zout
olijfolie 

 

Bereidingswijze fricandon:

 

Meng het gehakt, het ei, de ui en het paneelmeel goed door elkaar.

Maak van dit mengsel een bol in de vorm van een broodje.

Zoek een ovenplaat of een aluminium BBQ-bakje voor de fricandon op te leggen. Doe er wat olie over zodat het gehaktbrood niet gaat kleven.

Zet je “broodje” op de plaat op een hete grill. Denk er aan dat alle kanten mooi bruin gebakken moeten zijn dus geregeld draaien.

De duurtijd is een beetje afhankelijk van de grootte van je fricandon maar reken een dik uur om hem volledig klaar te hebben.

 

Je zal merken dat de “gerookte” smaak er een heel aparte fricandon van maakt!

 

Fricandon op de BBQ

 

Als je zelf ‘fricandon op de BBQ’ recepten hebt, zet ze dan gerust in de commentaren.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: