Gehakt cupcake
Deze gehakt cupcakes, of meat-cupcakes, kan je maken als hoofdgerecht of als hapje tussendoor.
Zowel met de topping als met het gehakt zelf kan je experimenteren naar hartelust dus geen enkele cupcake moet hetzelfde zijn!
Ingrediënten (voor 6 cupcakes):
500g gehakt
tomatenketchup
peper en zout
paneermeel
1 ei
een paar aardappelen
nootmuskaat
room
peper en zout
peterselie (vers of uit een potje)
paprika poeder
…
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden.
Doe het gehakt in een mengkom en doe er het ei, het paneermeel, peper en zout en een flinke scheut ketchup bij.
Meng alles goed door elkaar tot je een stevige brij gehakt hebt.
Neem een paar papieren cupcake vormpjes of als je ijzeren bakvormpjes hebt kan je ze daar ook in doen.
Vul de vormpjes en druk alles goed aan. Om te zorgen dat alles mooi rond blijft heb ik een bakring gebruikt.
Zet de vormpjes in de oven gedurende 30 minuten.
Schil je aardappelen en snij ze in blokjes. Doe de aardappelen in kokend, gezouten water en laat ze koken tot ze goed zacht zijn.
Giet het water af en doe een potje room bij de aardappelen.
Alles goed stampen tot je een mooie gladde puree hebt.
Doe deze puree in een spuitzak met gekartelde mond.
Ondertussen zijn de gehakt cupcakes waarschijnlijk klaar en mag je ze uit de oven halen. Doe de papieren vormpjes er af en laat ze op keuken papier nog even uitlekken.
Zet de gehaktbodempjes op een bord en spuit de puree in een torentje er op.
Afwerken naar keuze: met peterselie, met paprikapoeder, met verse kruiden, enz.
In het forum heb ik nog wat extra tips en foto’s gezet.