Gelukkige verjaardag

 

SmurfentaartEerstdaags is het weer zover: Koken met Kids verjaart! Groot feest natuurlijk! 

Hoewel, de laatste jaren is het met een dubbel gevoel dat ik mijn verjaardag vier. Ooit zei iemand eens tegen mij dat je vanaf een bepaalde leeftijd je verjaardag niet meer viert en elk jaar snap ik het beter en beter.

Soit, we zitten nog midden in onze dertiger jaren dus heel hard klagen gaan we ook niet doen.

Op naar het feest dan maar! Hier in de Westerse wereld vieren we een verjaardag nogal traditioneel. Jongeren nemen op de dag van hun verjaardag snoepjes mee naar school en geven op woensdag- of zaterdagmiddag een verjaardagsfeestje voor hun favoriete vriendjes.

Ben je wat ouder dan dan nodig je meestal wat familie of vrienden uit.

Eén ding is bij ons altijd hetzelfde, de jarige draagt een kroon en er komt een traktatie aan te pas. Meestal is die traktatie een verjaardagstaart of gebak.

We weten ondertussen dat ze in andere culturen er wel eens andere gewoontes op durven nahouden en met de verjaardag is dat niet anders.

In Mexico bijvoorbeeld werken ze niet met taarten. Daar maken ze een grote pop die gevuld wordt met snoep. Als de pop af is slaan ze met een stok de pop kapot en verdelen ze de snoep. Zo een pop heet een Piñata.

In andere landen viert men de verjaardag ook niet op de dag dat je geboren bent maar op je Naamdag. Heet je dus Jan, dan vier jij je verjaardag op de dag van de Heilige Johannes, samen met alle andere Jannen.

Nee, dan vind ik het goed zoals het is hier. Hier doen we het met een taart én op onze verjaardag.

De taart die ik jullie wil voorstellen is de Smurfentaart:

 

Ingrediënten voor een Smurfentaart:

1 rol bladerdeeg
1 pot abrikozencompote
2  dl room
1 el bloemsuiker
100 gr witte chocolade
vanillepudding

 

Bereidingswijze:

Bladerdeeg op bakpapier in vorm leggen en doorprikken.

Een laagje koude vanillepudding over bodem verdelen.

Ongeveer 25 min. bakken op 220° (zie beschrijving verpakking). Even laten afkoelen.

Abrikozencompote uitsmeren over de vanillepudding (indien het vel op de pudding stoort, kan je dit vel verwijderen).

Room met bloemsuiker opkloppen en over de abrikozencompote uitsmeren.

Chocolade raspen en over de room verdelen.

 

Vlug gesmurft en heerlijk lekker!

Verjaar jij ook deze week? Alvast een gelukkige verjaardag gewenst dan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: