Iedereen is een topsporter
Het is weer één van die eerste zomerdagen en dat wil zeggen dat we vandaag in Belgie gaan BBQ’en. Niet zomaar een klein beetje, nee we gaan met ons allen records breken hebben ze op het nieuws gezegd. BBQ’en is in Belgie een nationale sport, net zoals voetbal en koersen. We worden er zoals in die ander sporten niet rijk van maar we kunnen het wel allemaal en zeg nu eerlijk… we konden het slechter treffen!
Eigenlijk moet je er toch van houden van dit kleine landje. We zijn kampioenen in zagen en klagen en gunnen elkaar het licht in de ogen dikwijls niet maar vanaf dat de zon schijnt vergeten we dat allemaal en doet iedereen ineens hetzelfde.
Ofwel gaan we uren in de file staan om samen naar Blankenberge of Oostende te rijden, ofwel gaan we dus BBQ’en.
Vrienden, buren en familie worden opgebeld en een goede huisvader haalt zijn persoonlijke BBQ-set boven.
Je moet op een vroege zomerdag maar eens door Vlaanderen fietsen. Er is geen één straat waar de geur van provencaalse kruiden en gegrild vlees niet naar je toe komt.
Heerlijk vind ik het en ik doe er dan ook heel graag aan mee!
Een BBQ is een feest en daarom doet iedereen het graag. Op een feest lopen dikwijls ook veel kinderen rond dus we moeten toch een paar veiligheidsmaatregelen nemen ook.
Op deze site staan een paar tips die je kunnen helpen: http://www.veiligbarbecuen.be
Zowieso zijn er de logische zaken waar je rekening mee moet houden:
-Kinderen niet in de buurt van de BBQ
-Iedereen lust graag een aperitiefje maar heet vuur en te veel alcohol…
-Voorzie ergens een emmer met water voor het geval dat er toch iets misloopt.
Als je een beetje gezond verstand gebruikt kan je feest niet mislopen!
Voor de kinderenmaken we uiteraard iets speciaals en je kan misschien deze ‘Junior Saté’ voorzien. Het is heel lekker in ieder geval!
Ingrediënten voor een BBQ saté:
400 g rundergehakt
1 eetlepel curryketchup
bouillon (van tablet mag)
8 plakken gekookte ham
6 knakworstjes
8 schijven ananas uit blik
zout en peper
Bereidingswijze:
Het gehakt goed mengen met de ketchup, zout en peper en hiervan 36 balletjes draaien. Deze in bouillon in 10 minuten zachtjes gaarkoken en droogdeppen. De plakjes ham elk in 3 repen snijden en de knakworstjes in vieren. De 24 stukjes worst met de hamreepjes omwikkelen. De schijven ananas elk in 6 stukjes snijden. Gehaktballetjes afwisselend met ananas en worstjes aan spiesjes rijgen.
Spiesjes op barbecuerooster leggen, regelmatig keren en ca. 5 minuten roosteren.