Spaghetti Bolognese
Een klassieker onder de klassiekers!
Van deze versie wordt gezegd dat het de originele Bolognese saus zou zijn.
Ingrediënten
Veel uien
Enkele teentjes knoflook
Varkensgehakt
Rundsgehakt
Verse tomaten, ontpit en gepeld
Passata di pomodoro
Tomatenpuree
Peper en zout
Echte boter en olijfolie
Eventueel enkele laurierblaadjes
Bereidingswijze
Laat in een diepe pan de boter smelten en voeg wat olijfolie toe om aanbranden te vermijden. Laat de gesnipperde uien en de knoflook in de pan fruiten. Voeg het gehakt toe en laat het rul bakken (tot het in “korrels” uiteenvalt).
Voeg de verse tomaten, de passata en tomatenpuree toe en roer door het vlees. Voeg peper en zout toe en enkele laurierblaadjes. Roer nogmaals en dek de pot af.
Laat het geheel op een zacht vuurtje minstens twee uur sudderen. Daarna is ze eigenlijk klaar. Eventueel kan je de saus een nachtje laten staan om verder op smaak te komen.