Vrolijk Pasen

 

Witte muizenVrolijk Pasen!

Dat heeft u de laatste dagen allicht al meer dan een paar keer gehoord. 

Als het een beetje meezit, zit u nu lekker thuis met de kinderen te genieten van een welverdiende Paasvakantie. Als u de baan op moet om te gaan werken elke dag hebt u minder geluk maar kom, er zijn heel wat mensen thuis dus u kan veel vlotter rijden dan normaal.

Paaseieren rapen, de paashaas, de Paasmis, enz.  Het is allemaal traditie en het hoort er allemaal bij. Niks mis mee! Persoonlijk hou ik wel van een beetje traditie.

Neem nu bijvoorbeeld in het oosten van Nederland en in bepaalde delen van Duitsland. Daar wil de traditie dat men met Pasen grote paasvuren aansteekt. Wanneer men hier mee begonnen is weet men niet maar men doet het nog steeds vandaag de dag.

Jullie weten allicht dat niet iedereen gelovig is en meer en meer gaan mensen de oorsprong van tradities zoeken naast het christendom. Met deze paasvuren is het net hetzelfde. Men denkt dat deze vuren te maken hebben met een soort lentefeest dat men al lang voor het christendom vierde. Het vuur diende dan om demonen van de winter weg te jagen.

Zoals met alles zijn er ook hier weer verschillende mogelijkheden en zoals met alles gelooft iedereen wat hij wil.

Zoals gezegd hou ik echter wel van wat lokale traditie en ik vind dan ook dat men met Pasen iets met eieren moet doen.

Onderstaand receptje is gemaakt met eieren maar je zou het evengoed met Halloween kunnen maken.

Soit, we gaan er vanuit dat we gezellig thuis zitten en dat we de kinderen ’s morgens willen verrassen met Witte Muizen (gemaakt van eitjes).

 

Ingrediënten voor witte muizen:

Eieren
Peperbolletjes
Worteltje
Spaghetti sliert

 

Hoe maak je de muisjes:

Kook de eieren hard (10 minuten in kokend water). Van elk ei kan je twee muisjes maken. Na 5 minuten doe je de spaghetti sliert in het water.

Snij van een kleine wortel hele dunne schijfjes. Deze schijfjes worden de oren van de muisjes. Natuurlijk heb je er twee per muisje nodig.

Voor de ogen neem je peperbolletjes.

 

Als de eieren klaar zijn moet je ze pellen en mooi overlangs snijden. Leg elke helft op een bord en neem een heel scherp mesje.

Met dit mesje maak je vooraan langs elke kant een sneetje zodat je de oren er in kan steken. Hetzelfde doe je voor de oogjes. Nu de staart (spaghetti) er nog insteken en je muisjes zijn klaar.

Een variant hierop kan zijn dat je het eigeel eerst er uit haalt en opnieuw opvult met een vulling naar keuze.

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor je bezoek! Wil je ons ook volgen op Instagram? bedankt!

%d bloggers liken dit: